home / nieuws / Nieuwsbrief U-TECH community | augustus 2024

Nieuwsbrief U-TECH community | augustus 2024

26 augustus 2024

Wat een geluk hadden we met toch nog zo’n heerlijke zonnige zomer! En nu...weer aan de slag. We hebben weer een hoop te delen met de U-TECH community. Zo spraken we Marianne Hoornenborg, Practice Lead IT Development en Senior Java developer bij de Kamer van Koophandel in Utrecht over haar omscholingsreis van Communicatie naar ICT. En haar ‘missie’ om meer vrouwen in de IT te krijgen. We delen ook graag de ervaring van 11-jarige Medina, zij deed mee aan de Zomerschool Programmeren. En: vergeet niet om je in te schrijven voor onze volgende Zomerborrel op 29 augustus en onze MEET UP XL op 3 oktober, we zien je daar graag!  

Veel leesplezier!

Juichend in de programmeerklas

Marianne Hoornenborg heeft zich 7 jaar terug laten omscholen van communicatieadviseur naar Java Developer. Dit deed zij via Make IT Work en het KvK IT traineeship programma. ‘Na een pittig assessment en motiverende gesprekken met iemand die mij al was voorgegaan, ben ik de fulltime opleiding gestart voor Java Developer. Ik zat echt juichend in de klas! Wat is dit leuk dacht ik.’ We spraken met haar en Sander de Bree, coördinator en talentcoach van het KVK IT Traineeshipprogramma.

Lees verder

3 oktober MEET UP XL  ROI: Return of Intelligence

De volgende MEET UP XL is 3 oktober van 15:30 tot 17:30 uur met aansluitend een borrel. Het thema is ROI: Return on Intelligence.  Om te blijven groeien als bedrijf, moet je investeren. Ook in de (digitale) ontwikkeling van je medewerkers. Dat kost tijd en geld en in de waan van de dag kan het ondersneeuwen. We laten je graag leren van o.a. verzekeraar ASR en hun Academy en van communitypartner Happy Horizon hoe zij omgaan met leren en ontwikkelen, om- en bijscholing. 

Het programma is rond en de inschrijving is nu geopend!   

Schrijf je in

Zomerborrel 29 augustus   

Heb je een heerlijke vakantie gehad? Of misschien ga jij je laatste dagen in en wil je nog even bijpraten? Dat kan op onze Zomerborrel op 29 augustus! We zien / spreken je graag vanaf 15.30 uur op de zonnige binnenplaats van Dotslash, Europalaan 93 in Utrecht. 

Aanmelden 29 augustus

Zomerschool ICT: het was een feestje! 

Vorige week kregen 18 kids uit groep 7 en 8 in de Utrechtse wijken Zuidwest en Zuid de kans om gratis te leren programmeren in de Zomerschool Programmeren. Ze gingen aan de slag met Scratch en werden enthousiast voor de wereld van technologie. Ervaren docenten van netwerkpartner De Programmeerschool gaven de lessen en diverse gastsprekers van o.a. de NS maakte de kids enthousiast over hun vak. Medina, 11 jaar: 'Het leukste was het 3D printen, mijn poppetje kwam er precies zo uit als ik ontworpen had'. Ze vertelt jullie graag meer over haar ervaringen. 

Lees meer over Medina

Social Return Rondetafel 3 september

In de IT groeit niet alleen de vraag naar innovatie. Ook de noodzaak en intrinsieke motivatie om sociaal verantwoord te handelen neemt toe.   

Social return, ofwel maatschappelijk rendement, krijgt steeds meer aandacht. Maar wat betekent dit voor jouw IT-bedrijf en hoe kun je social return concreet invullen?  Doe mee aan onze Rondetafel op 3 september van 15:00-17:00 uur om met elkaar een stap verder te komen. Bovendien willen we graag de behoefte aan en mogelijkheden voor een Social Return Kenniscentrum op tafel leggen. Heb je input of wil je meepraten? Laat het ons weten! 

Info & aanmelden

Agenda

Laat je inspireren op diverse events!  Kijk op onze pagina Agenda voor meer informatie en aanmelden

29 augustus | U-TECH community borrel | Dotslash 93 

3 september | U-TECH Rondetafel Social Return | Dotslash 93

17 september | U-TECH rondetafel Diversiteit & Inclusie | Dotslash 400

3 oktober |  | MEET UP XL 'ROI: Return of Intelligence' | Dotslash 100 

15 oktober | Digitale transformatie op de werkvloer | Hofclub, Utrecht 

26 november | Utrecht AI event | 26 november 2024