Actueel

Het laatste nieuws lees je hier. Van nieuwe initiatieven en projecten tot de actuele stand van zaken binnen de regionale arbeidsmarkt op het gebied van ICT.

Bekijk hier onze oproepen!

MEET UP XL 3 oktober ROI: Return on Intelligence

08 juli 2024

Op 3 oktober staat er weer eentje gepland: de MEET UP XL. Thema is deze keer ROI: Return of Intelligence. Hou je de datum vast vrij van 15:30 tot 17:30 uur?

Leren van elkaar in de community

01 juli 2024

Om AI goed te kunnen ontwikkelen en toepassen zijn natuurlijk wel mensen nodig. Mensen met digitale vaardigheden. En juist die zijn er nu helemaal niet genoeg! We hebben te maken met een mismatch.

INSIGHT event 27 juni update ICT-arbeidsmarktcijfers

28 juni 2024

Op dinsdag 25 juni nodigden we beleidsmakers uit om in de kennissessie ‘ICT Arbeidsmarkt in paradox: overschot aan werkzoekenden, tekort aan geschikte kandidaten in gesprek te gaan. ‘Heel goed om hier terug te zien, wat wij in de praktijk tegenkomen!'

Netwerkborrel donderdag 29 augustus 2024

05 juni 2024

Kom in contact met U-TECH community partners, projecten en community-members op de netwerkborrel.

Nieuwsbrief U-TECH community | mei 2024

30 mei 2024

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - mei 2024. In deze editie delen we graag verhalen van o.a. Raad van Toezichtlid Annet Harmsen, Head of Application Services Capgemini en van Stefan Manenschijn over zijn gastdocentschap bij alliantiepartner CO Teach Informatica.

Zie de waarde van nieuw, jong talent en geef ze een kans

30 mei 2024

Annet Harmsen, head of application services bij Capgmini en lid van de Raad van Toezicht van U-TECH Community. Ze is meteen positief: ‘Ik verbind me erg graag aan deze community, omdat ik denk dat het belangrijk is met elkaar samen te werken en van elkaar te leren. Daarbij werk ik mijn hele loopbaan met veel plezier in de ICT en zijn er rondom de arbeidsmarktkrapte belangrijke maatschappelijke vraagstukken waar ik vanuit Capgemini aan wil bijdragen.

Beyond technology: Utrecht AI event 2024

21 mei 2024

De ontwikkelingen op het gebied van #AI gaan razendsnel. Maar het ontwikkelen van AI met positieve impact op de maatschappij gaat verder dan technologie alleen, en vraagt samenwerking tussen verschillende expertises en organisaties. Kom naar dit najaar naar een uniek event en doe mee aan meer dan 20 workshops!

Nieuwsbrief | april 2024

25 april 2024

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - april 2024

IT-talent aan het werk door samenwerking 2 U-TECH partners

24 april 2024

Twee partners van de U-TECH community, CodeCafé (onderdeel van Qien) en ITvitae werken sinds 2021 samen om neurodivergent talent (mensen met autisme) op te leiden tot Full Stack Javascript developers. Ze starten dit jaar alweer hun 5e opleidingstraject van 9 maanden. We spraken met Jack Corrigan van CodeCafé en Chantal Smeeing van ITvitae over de ervaringen in het werken met deze doelgroep.

Nieuwsbrief | maart 2024

28 maart 2024

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - maart 2024

Vergroot de vijver van latent talent!

26 maart 2024

Op 12 maart organiseerde NLwerktaanwerk en U-TECH community een rondetafel over het thema 'Anders werven, boeien en binden van ICT-talent'. Michiel Rovers, MKB Werkplaats, Adviseur arbeidsmarkt Liesbeth Schurink, Leonie Verweij van de Programmeerschool, Guido van de Brink van Virtual Talent en Martijn Sennef van Ilionx: mensen met verschillende achtergronden en ambities. We delen graag de volgende bevindingen en uitdagingen voor onderwijs en ICT-werkgevers.

Beschikbaar talent

25 maart 2024

Via TechMeUp kun je -helemaal gratis- een lijst met beschikbare kandidaten krijgen die klaar is om in Tech aan het werk te gaan.

MEET UP XL | Verborgen Talent report

14 maart 2024

Afgelopen 7 maart mochten we weer! Een nieuwe U-TECH MEET UP XL, deze keer met een thema vol uitdagingen: ‘Verborgen talent’. Samen met zo’n 40 deelnemers, gingen we in gesprek over inclusiviteit en diversiteit in de IT.

Nieuwsbrief | februari 2024

29 februari 2024

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - februari 2024

Exodus en Logistic Force maken de match

19 februari 2024

Al jaren werken Exodus Nederland regio Midden en Logistic Force prettig samen om ex-gedetineerden weer aan werk te helpen na hun detentie. Op 12 april a.s. organiseert Exodus in samenwerking met Gemeente Utrecht en het WerkgeversServicepunt voor de 3e keer het Exodus Werkplein.

Nieuws | januari 2024

26 januari 2024

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - januari 2024

U-TECH projects van start: ontwikkelen van ICT-talent

26 januari 2024

Vanaf januari 2024 is U-TECH community van start gegaan met U-TECH projects. U-TECH projects richt zich op het ontwikkelen van ICT-talent en het koppelen van ICT-talent aan werkgevers.

Arbeidsmarkt in Nederland wordt iets minder krap

15 januari 2024

In in 2023 was de arbeidsmarkt zeer krap, in 2024 zal deze iets verschuiven naar een normale krapte. Ondanks economische krimp blijft de arbeidsmarkt krap met 119 vacatures per 100 werklozen.

Omgeschoold naar IT binnen de Volksbank: Ik kan ook echt iets bijdragen

18 december 2023

“Soms was het best pittig, maar mijn werk in de IT is heel leuk en ik kan ook echt iets bijdragen.” Jesse van Bijnen werkt bij de Volksbank en schoolde zich met verschillende trainingen en doorzettingsvermogen om en werkt op dit moment als requirement engineer.

Sterke kennisnetwerken en goed ontwikkelde infrastructuur zorgen voor economische groei Utrecht

15 december 2023

De Utrechtse economische groei is grotendeels te danken aan gunstige lokale omstandigheden, zoals sterke kennisnetwerken en een goed ontwikkelde infrastructuur.

Nieuws | december 2023

11 december 2023

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - december 2023

MBO IT-bootcamp: in 6 maanden erkend certificaat Medewerker Service Desk!

08 december 2023

In februari 2024 start de verkorte opleiding (mbo-4 niveau) Medewerker Service Desk bij Techcampus ROC Midden Nederland. In een half jaar tijd worden deelnemers klaargestoomd voor deze veelgevraagde functie.

Lancering netwerktool: alle ICT partijen regio Utrecht in kaart gebracht

01 december 2023

Op zoek naar ICT bedrijven in regio Utrecht? Om mee samen te werken of in te schakelen? Met de Talent Tool filter je heel gemakkelijk op omvang, branche, specialisme en meer.

Bruggen bouwen op Tech Day provincie Utrecht

27 november 2023

Stakeholders in gesprek op Tech Day; Techniek en IT spelen een sleutelrol bij de actuele transities. Samenwerking is daarbij een vereiste.

Arbeidsmarktanalyse Midden-Nederland 2023

10 november 2023

Een overzicht van de drie regio's - Amersfoort, Gooi en Vechtstreek, en Midden-Utrecht - toont een gemeenschappelijk beeld: een stagnatie in economische groei en een afvlakkende banengroei in 2024.

Nieuws | november 2023

06 november 2023

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - november 2023

AI: een kwestie van magie, utopie, realiteit en ethiek

09 oktober 2023

5 oktober MEET UP met de U-TECH community. Een bruisende bijeenkomst! Dit keer rondom het thema AI met sprekers Levien Nordeman en Chris van Aart. Lees het verslag hier.

Digibende en ITvitae vinden elkaar bij U-TECH community

29 september 2023

U-TECH community legt contacten en stimuleert samenwerking tussen partijen zodat kandidaten op een plek belanden waar ze tot hun recht komen.

Nieuws | september 2023

26 september 2023

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - september 2023

Utrechtse leerlingen digitaal wijzer

25 september 2023

Dankzij Experimenteerregeling Utrecht Leert, kunnen veel basisscholen in Utrecht met ingang van het nieuwe schooljaar aan de slag met het jaarprogramma digitale geletterdheid van De Programmeerschool.

Nieuws | juli 2023

13 juli 2023

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - juli 2023

Vernieuwd mkb loket ondersteunt ondernemers bij vinden en aanvragen subsidie

06 juli 2023

Er zijn aardig wat 'potjes' beschikbaar voor om digitalisering in het bedrijfsleven te financieren. Voor ondernemers die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken is er het U-TECH mkb loket.  

Op weg naar een digitale strategie

05 juli 2023

OnderNamen sprak met Marjolijn Zwetsloot (U-TECH community) en Frederique Zonnevylle (ROM Utrecht Region) over de kansen van digitalisering voor het bedrijfsleven.

Pilot innovatief leerplatform Co-Teach Informatica afgerond

26 juni 2023

Na een succesvolle pilot op drie verschillende scholen in de regio Utrecht waarin een programmeercursus werd getest in het nieuwe platform, is het platform is nu klaar en geschikt om door Co-Teach Informatica te worden gebruikt in het schooljaar 2023-2024. Lees de update van Co-Teach.

U-TECH community bestaat 3 jaar!

19 juni 2023

U-TECH community bestaat 3 jaar! Directeur Marjolijn Zwetsloot: ‘Ik ben hier heel trots op, omdat veel verschillende partijen uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid elkaar in de afgelopen jaren écht gevonden hebben in de community.' We vertellen je graag meer over hoe onze basis is ontstaan!

Toekomstbestendige carrières voor IT-studenten: HU Werkbijjestudie en U-TECH slaan handen ineen

17 mei 2023

De Utrechtse tech wereld heeft behoefte aan IT-talent voor groei en innovatie. Het talent dat zij zoeken, studeert onder andere aan de Hogeschool in Utrecht.

UDECIDE: IT-bedrijven zijn misschien niet zo saai als ze lijken!

16 mei 2023

Onze vraag aan scholieren: Vind je IT-bedrijven ook zo saai? Help hen om een beter beeld van zichzelf neer te zetten. Dat leverde interessante feedback op!

Social Return: Wat is het, waarom wil je het en hoe pas je het toe in je IT-organisatie?

25 april 2023

Landelijk zitten meer dan 83.000 goed opgeleide mensen met autisme werkloos thuis, of ze werken onder hun niveau. En dat terwijl we staan te springen om ICT-talent in de regio Utrecht. Een groot onbenut arbeidspotentieel.

Nieuws | april 2023

12 april 2023

Lees het laatste nieuws van U-TECH community, projecten en partners - april 2023

Meer scholieren interesseren voor een baan in ICT

04 april 2023

Inspiring the Future is een nieuw project waarmee we stereotypen willen doorbreken en jongeren laten nadenken over een toekomst in ICT.

Nieuws | maart 2023

14 maart 2023

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - maart 2023

Zo lossen we het tekort aan ICT'ers op, aldus brancheclubs

23 februari 2023

Aanvalsplan voor tekort ICT'ers overhandigd aan minister van Economische Zaken en Klimaat.

16 februari MEET UP cybersecurity

17 februari 2023

‘Dat zal mij toch niet overkomen?!’ De veelzeggende titel van de talk van Raymond Slot, lector cybersecurity Hogeschool Utrecht tijdens de U-TECH community MEET UP met het thema ‘cybersecurity’.

Grote impuls voor Utrechts AI-onderzoek

13 februari 2023

ROBUST wil een nieuwe impuls geven aan Nederlands fundamenteel onderzoek naar Artificial Intelligence (AI). Het programma ontvangt daarvoor een bijdrage van 25 miljoen euro vanuit NWO.

Nieuws | februari 2023

06 februari 2023

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - februari 2023

De Programmeerschool maakt kinderen in basisonderwijs digitaal vaardig

01 februari 2023

Kinderen écht leren programmeren. Dat is het doel van De Programmeerschool. Met een basisbegrip van wat ze aan het doen zijn en vaardigheden die ze op allerlei manieren later kunnen toepassen.

U-TECH heeft meters gemaakt in 2022 en in 2023 groter, meer en sámen!

30 januari 2023

Inmiddels is 2023 alweer een paar weken oud. De meeste mensen zijn terug van vakanties en ook Blue Monday is inmiddels achter de rug. Tijd om terug te kijken en vooral ook vooruit!

U-TECH community verwelkomt Skillcity-leden

30 januari 2023

Erik van Toor heeft met een netwerkborrel bij U-TECH community samen met leden en oud-leden afscheid genomen van Skillcity.

Position Paper Commissiedebat Kunstmatige Intelligentie

24 januari 2023

AI is een systeemtechnologie met een grote impact op de economie en de maatschappij. In een position paper vragen overheden onder meer aandacht voor verder benutten van kansen van AI door het mkb

U-TECH en TechnoHUB: schaken op veel borden

12 januari 2023

Lees het interview met Marlous Birkhoff en Marjolijn Zwetsloot over samenwerking bij arbeidsmarkttekort in techniek en ict

ICT-studenten van de Tech Campus zijn digitale problemen voor

21 december 2022

Een website of een app ontwikkelen? Een hack voorkomen? Een vastgelopen computer weer aan de praat krijgen? ICT-studenten van de Tech Campus van ROC Midden Nederland helpen ondernemers er graag mee. Het woord is aan vier studenten en vier docenten.

NOVI Hogeschool neemt leiding in gebruik nieuwste AI-model

20 december 2022

NOVI Hogeschool is de eerste onderwijsinstelling in Nederland die dit model van AI (Artificial Intelligence) toepast in experimenten om het onderwijs effectiever en efficiënter in te richten.

Nieuws | december 2022

08 december 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - december 2022

Maak kennis met Karianne Vermaas, programmamanager bij U-TECH community

15 november 2022

Maak kennis met Karianne Vermaas, programmamanager bij U-TECH community

Nieuws | november 2022

03 november 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - november 2022

Wat als we minder ICT'ers nodig zouden hebben?

18 oktober 2022

Met no- en low-code platforms wordt het steeds makkelijker voor medewerkers van andere afdelingen om zelf (stukjes) van een IT-organisatie op te zetten. Kunnen we af met minder ICT'ers?

Nieuwsbrief | oktober 2022

12 oktober 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - oktober 2022

ICT-vaardigheden in plaats van diploma’s: de U-TECH community ziet kansen voor omschoolbaar talent

28 september 2022

Op 22 september kwam de U-TECH community voor het eerst bij elkaar voor een goed gesprek. Over digitalisering, de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt, talent, vaardigheden en oplossingen.

Modulair leren op het ICT College in Nieuwegein

14 september 2022

Studenten van de opleiding Software Developer starten met een splinternieuwe methode. 'Ze ondervinden ze een echte voorsprong op de arbeidsmarkt door nu al agile en autonoom te leren werken!’.

Nieuwsbrief | september 2022

12 september 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - update september 2022

Studentmodel belangrijke bouwsteen voor hernieuwd Co-Teach platform

18 juli 2022

Co-Teach Informatica werkt aan een innovatief leerplatorm. Lees hier meer over het project.

Nieuwsbrief | juli 2022

11 juli 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - update juli 2022

Tekkieworden ondergebracht bij Techgrounds

06 juli 2022

De producten van Tekkieworden zijn ondergebracht bij Techgrounds om een compleet loopbaanpad naar IT kunnen aanbieden

Zeer geslaagd Co-Teach Informatica Symposium

04 juli 2022

Op 27 juni vond de eerste editie van het symposium Co-Teach Informatica plaats en het was een topdag. Lees hier een kort verslag.

Omscholing richting ICT: veel subsidies, maar geen easy money

01 juli 2022

Werkgevers die hun medewerkers willen laten (om)scholen richting ICT of een ICT-stageplaats willen bieden, kunnen aanspraak maken op verschillende subsidies. Maar welke past het beste bij jou?

U-TECH mkb loket: koffie, samen aan de slag en uiteindelijk toegang tot geld

29 juni 2022

“Dat er subsidie zou zijn voor de stagiair die we willen aannemen, wisten we echt niet. En wij zijn niet de enige.''

Nieuwsbrief | juni 2022

27 juni 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - update juni 2022

Nieuw platform HU moet studenten beter koppelen aan bedrijven

16 juni 2022

Als eerste hogeschool in Nederland lanceert de HU deze zomer een digitaal platform voor studenten om relevante werkervaring op te doen naast hun studie.

Utrecht schreeuwt om ICT-talent

09 juni 2022

Omzetverlies, lagere kwaliteit en een dure war on talent. Als de mismatch tussen vraag en aanbod niet wordt opgelost, merken bedrijven in de regio dat.

ICCU start IT-NOW met Capgemini

02 juni 2022

Op 31 mei vond het eerste IT-NOW event plaats. ICCU en Capgemini kijken terug op een succesvolle bijeenkomst.

Regionale ICT projecten en partijen in beeld met U-TECH talent

01 juni 2022

U-TECH talent is dé overzichtlijke bundeling van de kennis over ICT-projecten en partijen in de arbeidsregio Utrecht.

Investeer nu in de 21st century skills

09 mei 2022

Het FutureLab is een interactief programma waarmee je de kans op een baan, nu of in de toekomst, vergroot.

Nieuwsbrief | mei 2022

03 mei 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - update mei 2022

Vastgelopen Utrechtse jongeren opgeleid tot digitaal marketeer

28 april 2022

The Young Digitals nu ook in Utrecht! The Young Digitals begeleidt al bijna drie jaar succesvol jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan als digitaal marketeer.

Nieuwsbrief | april 2022

05 april 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - update april 2022

Nu aan de slag met toekomst-scenario

04 april 2022

Op 1 april organiseerde U-TECH community een werksessie om ervaringen en kennis uit te wisselen over ICT-talent. Deelnemers bespraken interessante en ingewikkelde vraagstukken d.m.v. Visioning.

Geen idee hoe je digitalisering in jouw bedrijf kunt aanpakken? Stap binnen bij de MKB Werkplaats Utrecht

31 maart 2022

Hoe zet je social media in om je klanten aan je bedrijf te binden? En hoe kun je efficiënter werken door automatisering? MKB Werkplaats helpt Utrechtse mkb-er met dit soort vragen.

Lancering MIT-regeling voor ondersteuning AI-projecten binnen het MKB

24 maart 2022

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van Artificiële Intelligentie (AI)? Dien een aanvraag in voor een R&D-samenwerkingsproject op het thema AI.

Mkb, realiseer je welk potentieel je al in huis hebt en leid deze mensen verder op in ICT

18 maart 2022

“Ik kan het niet genoeg benadrukken: realiseer wat je in huis hebt aan mensen en gebruik die potentie. Die mensen kun je – met subsidie - opleiden naar een hoger niveau.

Nieuwsbrief | maart 2022

10 maart 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - update maart 2022

TekkieWorden Week 2022: programma is bekend

07 maart 2022

Programma TekkieWorden Week 21 t/m 25 maart 2022

Gratis cybersecurityscan voor Utrechts mkb

25 februari 2022

Cybernetwerk Utrecht geeft ondernemers inzicht en advies met gratis scan

21 maart nieuwe editie FutureLab030 Ontdek je digitalent

25 februari 2022

De eerste editie succesvol. Aanmelding voor 21 maart is geopend.

De Utrecht Talent Alliantie is een feit!

14 februari 2022

Donderdag 10 februari 2022 is de Utrecht Talent Alliantie (UTA) gelanceerd voor een breed publiek. “Alleen door samenwerking lossen we de vraagstukken op de arbeidsmarkt op”, aldus Jan Bogerd

Nieuwsbrief | februari 2022

03 februari 2022

Lees het laatste nieuws over de U-TECH community, projecten en partners - update februari 2022

Je werknemers laten (om)scholen naar ICT-beroepen? Het U-TECH mkb loket helpt je

17 januari 2022

De ontwikkelingen in de ICT gaan heel hard. Werknemers (om)scholen richting ICT-beroepen kan een goede stap zijn om als mkb bij te blijven. U-TECH mkb loket helpt de weg te vinden in het subsidiewoud

Cybernetwerk: veilig ondernemen in een digitale wereld

19 november 2021

Het cybernetwerk maakt ondernemers bewust van de risico’s die digitalisering en cyberbedreigingen voor de bedrijfsvoering kunnen vormen. Meer weten? Kijk op www.cybernetwerkutrecht.nl

Duizenden vacatures te vervullen: ‘Jongeren zijn al ICT’er, zonder het zelf te weten’

21 oktober 2021

Interview met Marjolijn Zwetsloot. Ze is directeur van een nieuwe stichting die als doel heeft om meer inwoners in de regio Utrecht te overtuigen voor de branche te kiezen.

Meer ICT talent in de regio Utrecht door ‘Utrecht Tech Community’ en ‘IT-Career Centre Utrecht’

28 september 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 24 september 2021 werd de Utrecht Tech Community officieel gelanceerd.