home / nieuws / Nieuwsbrief U-TECH community | mei 2024

Nieuwsbrief U-TECH community | mei 2024

30 mei 2024

Samenwerken aan het oplossen van de mismatch op de ICT arbeidsmarkt: het is makkelijker gezegd dan gedaan! Blij zijn we met Raad van Toezichtlid Annet Harmsen, Head of Application Services bij CapGemini, die de community een groot en warm hart toedraagt. En blij zijn we met partners zoals Co Teach Informatica, CHUBB, Van Diepen van der Kroef advocaten en Dotslash Utrecht, die hun kennis en kunde delen met de steeds groeiende ICT community in de regio Utrecht. We delen weer graag hun verhalen. 

Veel leesplezier!

Zie de waarde van nieuw, jong talent en geef ze een kans!

Een goedlachse Annet Harmsen, Head of Application Services bij Capgemini en lid van de Raad van Toezicht van U-TECH community,  ‘stapt’ om 9 uur de teamscall in. Ze is meteen positief: ‘Ik verbind me erg graag aan U-TECH community, omdat ik denk dat het belangrijk is met elkaar samen te werken en van elkaar te leren. Daarbij werk ik mijn hele loopbaan met veel plezier in de ICT en zijn er rondom de arbeidsmarktkrapte belangrijke maatschappelijke vraagstukken waar ik vanuit Capgemini aan wil bijdragen.’ 

Lees verder

Netwerklunch

Een vaste groep van bedrijven (Transfer Solutions, Conclusion, CapGemini, Business Data Challengers en Vodafone) nemen een paar keer per jaar deel aan een netwerklunch. Het onderwerp in brede zin is: hoe kunnen we mensen interesseren voor een baan in de ICT in de regio Utrecht en waar vinden we ICT-talent? 

Op 17 mei ging een groot deel van de lunch over het inzetten van gastdocenten voor Informatica onderwijs op middelbare scholen: Co-Teach Informatica. En over wat dat voor IT-bedrijven oplevert. Verderop in deze nieuwsbrief vertellen we er meer over.

We zijn voor de volgende keer uitgenodigd bij Vodafone om meer te horen over hun CSR (corporate social responsibility) aanpak. Meer weten? Neem dan contact op met onze programmamanager Karianne Vermaas karianne.vermaas@u-techcommunity.nl 

Borrel gemist? 29 augustus mag je weer!  

Heb je om een (vast hele belangrijke) reden onze borrel in mei gemist? Niet getreurd, gelukkig kan je 29 augustus het netwerk weer ontmoeten! 

Dan organiseren we weer de leukste netwerkborrel van Utrecht en kan je zelf ook op de zeepkist voor jouw pitch over je bedrijf of project. Meld je nu gelijk aan en dan zien we je graag op 6 juni om 15:30 aan de Europalaan 93 in Utrecht! 

Aanmelden 6 juni

AI en de impact op je bedrijfsvoering

Hoe wordt AI gebruikt in het bedrijfsleven? En wat betekent het voor je bedrijfsvoering? Maandag 13 mei organiseerden we in samenwerking met Niels Spronk van Dotslash Utrecht, Wouter Wissink en Christian Landzaat van CHUBB en Bartosz Sujecki van Van Diepen van der Kroef advocaten een geweldige AI tafel. Vol interactie en praktische vragen over AI en de impact op je bedrijfsvoering. Belangrijke adviezen:

  • iedere organisatie zou een AI protocol moeten hebben
  • denk na over de aansprakelijkheid van je AI product, zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

Zo'n 30 deelnemers, afkomstig uit diverse bedrijven en organisaties die ervaring hebben met AI of dit willen ontwikkelen, waren aanwezig. Uiteraard sloten we af met een gezellige borrel/small dinner.

Wil je bij de volgende AI tafel op 2 september zijn? Meld je dan gelijk aan via Dotslash.

Info & Aanmelden

IT is zoveel meer dan achter je bureau zitten

Ervaringsverhaal gastdocent CO teach

Er is niet alleen een tekort aan ICT'ers, maar ook een nijpend tekort aan informaticadocenten. Een fiks vraagstuk, dat vraagt om creatieve oplossingen. Een voorbeeld is het programma van U-TECH communitypartner Co-Teach Informatica waarin IT onderwijs wordt aangeboden in de havo/vwo bovenbouw via een online platform en de inzet van gastdocenten. Stefan Manenschijn, sr. software engineer bij Just Eat Takeaway is Co-Teach gastdocent. 'Ik vind het belangrijk om jongeren bewust te maken van de kansen, maar óók de risico's van de huidige tijd'.

Wij delen graag deze verhalen, zodat anderen een kijkje in de keuken krijgen van het gastdocentschap. Heb je interesse? Neem dan contact op met Sia van Keijsteren via co-teach@uu.nl

Lees meer

ICT Challenge 2024

Donderdag 23 mei kwamen in het Spoorwegmuseum studenten, overheid en bedrijfsleven bij elkaar om samen vooruitgang te boeken, precies waar U-TECH community voor staat. Geweldig om te zien hoe 70 studenten, verspreid over 16 teams van ROC Midden Nederland, Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto Utrecht, Hogeschool Utrecht en MBO Utrecht in 1 dag met elkaar creatieve ICT-oplossingen bedenken en hun talent laten zien. Ze gingen aan de slag in projecten voor grote opdrachtgevers als Politie Nederland, Media Park (NPO), de Belastingdienst en Gemeente Utrecht. 

"Ik vond de challenge spannend! Maar gelukkig kon iedereen in ons groepje iets anders. Zelf kan ik bijvoorbeeld goed programmeren en anderen hadden hele creatieve ideeën. Zo hebben we als team een heel mooi plan gemaakt voor een nieuwe app." aldus een van de studenten. De opdrachtgever wilde gelijk de visuals toegestuurd krijgen voor de app die ze hadden ontwikkeld. 

Binnenkort verschijnt de aftermovie. 

Lees meer over de challenge 2024

Agenda

Laat je inspireren op diverse events!  Kijk op onze pagina Agenda voor meer informatie en aanmelden

4 juni | Netwerkbijeenkomst Vrouwen in IT | Hogeschool Utrecht | 

6 juni | U-TECH community borrel | Dotslash 93 | 

18 juni | HCA ICT - Digitaliseren in de pratijk | Haarlem

27 juni | Future of Work Congres over Arbeidsmarktkrapte | Utrecht | 

Save the date | Utrecht AI event | 26 november 2024 |