home / nieuws / Nieuwsbrief U-TECH community | september 2024

Nieuwsbrief U-TECH community | september 2024

16 september 2024

Inmiddels is iedereen weer vol aan het werk, opleidingen zijn gestart, verwachtingsvol zetten we ons weer in om een mooi laatste kwartaal van 2024 neer te zetten. Een kwartaal waarin wij aandacht blijven vragen voor de waarde van opleiden en leren tijdens onze
MEET UP XL| Return on Intelligence op 3 oktober. Investeren in opleiden loont, voor bedrijven, voor mensen persoonlijk, voor de economie en voor onze maatschappij. Een no brainer dus!

Veel leesplezier!

 Investeren in IT talent: traineeship bij de HU  
Het vinden van geschikte IT-professionals is lastig: het aantal vacatures neemt weliswaar af, maar het aantal geschikte kandidaten ook. De match lijkt steeds moeilijker te maken. Het opleiden van nieuw talent binnen je eigen organisatie kan een oplossing zijn om geschikt personeel te vinden en behouden.  We spraken hierover met Femke van den Berg, zij ontwikkelde het IT traineeshipprogramma voor Hogeschool Utrecht waar dit jaar de eerste 5 trainees zijn gestart. 

Lees verder

3 oktober MEET UP XL | Return on Intelligence

Mis het niet en meld je snel aan!
De volgende MEET UP XL is 3 oktober van 15:30 tot 17:30 uur met aansluitend een borrel. Schrijf je snel in!
Het thema is ROI: Return on Intelligence.  Om te blijven groeien als bedrijf, moet je investeren. Ook in de (digitale) ontwikkeling van je medewerkers. Verzekeraar a.s.r. gaat aan de slag met jouw eigen leerstrategie, communitypartner Happy Horizon vertelt over hun Talent Academy en Platform Talent voor Technologie laat je creatief kijken naar het vinden van talent op de ICT-arbeidsmarkt. 

In gesprek over Social Return 

Op 3 september organiseerde U-TECH community samen met auticon en 2TestIT een rondetafelgesprek over Social Return. Wat betekent het voor IT-bedrijven, hoe vul je Social-Return-verplichtingen in, waar lopen bedrijven tegenaan en hoe kunnen we van elkaar leren om samen verder te komen? Een waardevol en prettig gesprek over geitenpaadjes en koude spelletjes, dat nog dit jaar vervolgd wordt!

Lees Meer

Masterclass 15 oktober: AI op de werkvloer

Ontdek jij de kansen van AI op de werkvloer? Op dinsdag 15 oktober organiseert Parkmanagement Lage Weide samen met FutureLab van JobOn en U-TECH community een Masterclass over dit onderwerp. De workshop is geschikt voor professionals die met een computer werken en kan bijvoorbeeld worden ingezet voor een team van HR-professionals. Wil jij de kansen verzilveren? Kom dan naar dit event! 

Info & Aanmelden

Guardian360 – webapp ontwikkeld met studenten

Studenten van de Universiteit Utrecht hebben in samenwerking met Guardian360 een innovatieve applicatie ontwikkeld die digitale veiligheid binnen handbereik brengt voor iedereen. Deze tool, de InfoSec Agent, richt zich op het MKB, freelancers en particulieren met als doel hun Windows-computers beter te beveiligen en privacy te verbeteren. Het ontwikkelingsproces met studenten was een unieke leerervaring die we graag met de jullie delen. 

Lees meer

Conferentie Actieplan groene en digitale banen 

Op 2 oktober organiseert Techniekpact een conferentie over het Actieplan groene en digitale banen. U-TECH community verzorgt deze dag een sessie over elke regio telt. Scholing loont! Hierin lichten we de aanpak in de regio Utrecht toe, hoe we denken het tekort aan ICT’ers structureel aan te pakken. 

Info & aanmelden

OPROEP: partners voor IT Doedagen

Doe je 'iets met IT' en kun je anderen laten ervaren hoe leuk dat is?

In het najaar organiseert U-TECH community de IT doedagen in de Utrechtse wijken Zuid en Kanaleneiland. Om wijkbewoners zelf te laten ervaren wat (en hoe leuk!) ICT is. En te laten zien welke mogelijkheden er zijn voor opleiding of omscholing. We hebben al wat mooie partners die meewerken. Maar we er zoeken nog een aantal die dit najaar een paar uur per dag hieraan willen meewerken. Zodat de bezoekers die unieke ervaring krijgen en enthousiast worden voor de IT! 

Agenda

Laat je inspireren op diverse events!  Kijk op onze pagina Agenda voor meer informatie en aanmelden

2 oktober | Conferentie actieplan groene en digitale banen | Noordwijk | 

3 oktober |  | MEET UP XL 'ROI: Return on Intelligence' | Dotslash 100 | 

15 oktober | Digitale transformatie op de werkvloer | Hofclub, Utrecht | 

26 november | Utrecht AI event | 26 november 2024 |