home / nieuws / Social Return in IT: met elkaar meer impact maken!

Social Return in IT: met elkaar meer impact maken!

03 september 2024


In de IT groeit niet alleen de vraag naar innovatie. Ook de noodzaak en intrinsieke motivatie om sociaal verantwoord te handelen neemt toe. Social return, ofwel maatschappelijk rendement, is een benadering die steeds meer aandacht krijgt. Maar wat betekent dit voor jouw IT-bedrijf en hoe kun je social return concreet invullen?  

Op 3 september 2024 van 15:00-17:00 uur in Dotslash 93, organiseert U-TECH community weer een Rondetafel om met elkaar weer een stap verder te komen. Bovendien willen we samen kijken naar de behoefte aan en mogelijkheden voor een Social Return Kenniscentrum. Heb je input of wil je meepraten? Laat het ons weten via karianne.vermaas@u-techcommunity.nl  
 

Eerste rondetafel  

In een eerdere rondetafel bij auticon (voorheen Specialisterren) besteedden we al aandacht aan dit thema.  Daarbij concludeerden we: 

“We moeten samen het maatschappelijk belang duiden, in plaats van het belang voor één bedrijf. Het moet een win win win zijn. Het moet nog landen bij veel organisaties en bedrijven. Hoe kunnen we daarvoor zorgen? Hoe brengen we de markteconomie en de betekeniseconomie samen?

” Kennisuitwisseling met nog meer andere IT-bedrijven, overheid en onderzoek wordt gezien als goed, interessant, inspirerend en nuttig. Een aanvulling die wordt geopperd is om ook onderwijs mee te nemen.

De groep kwam zelf met een slogan: “Met elkaar sociale impact maken in de regio Utrecht!”   

Wat is Social Return? 

Social return verwijst naar de verplichting of intentie van organisaties om bij te dragen aan maatschappelijke doelen bij het uitvoeren van hun zakelijke activiteiten. Het gaat vaak om het creëren van sociale meerwaarde naast de primaire bedrijfsdoelen. Deze waarde kan worden gecreëerd door te investeren in mensen uit kwetsbare groepen of door duurzaamheid en inclusiviteit te bevorderen. 

Social Return is bedoeld om arbeidsparticipatie te stimuleren en meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt onder andere via een verplicht percentage Social Return bij overheidsaanbestedingen.   

 


IT-context
In de context van IT-bedrijven kan social return verschillende vormen aannemen, zoals het aanbieden van stageplaatsen aan kansarme jongeren, het opleiden van langdurig werklozen tot IT-professionals, of het ondersteunen van lokale gemeenschappen door middel van technologische oplossingen. 

Waarom is Social Return belangrijk voor IT-bedrijven? 

Er zijn verschillende redenen om -náást een verplichting-  als IT-bedrijf Social Return te adopteren. 

  •  Maatschappelijke verantwoordelijkheid: IT-bedrijven spelen een cruciale rol in de moderne samenleving. Ze hebben de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan sociale en economische inclusie.
  • Talentontwikkeling: door te investeren in social return kunnen IT-bedrijven talent aantrekken en ontwikkelen dat anders mogelijk over het hoofd wordt gezien. Dit kan leiden tot een diverse en veerkrachtige workforce.
  • Reputatie en concurrentievoordeel: organisaties die zich actief inzetten voor social return kunnen een positieve reputatie opbouwen en zich onderscheiden van concurrenten die zich minder richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Hoe kan Social Return worden ingevuld in een IT-bedrijf? 

  • Stage- en leerwerkplekken: het aanbieden van stages en leerwerkplekken aan studenten en werkzoekenden uit kansarme achtergronden. Dit biedt hen waardevolle ervaring en kansen om door te groeien in de IT-sector.
  • Opleidingsprogramma's: Investeren in opleidingsprogramma's voor mensen die moeilijk aan werk komen, zoals langdurig werklozen of vluchtelingen. Dit kan gericht zijn op IT-vaardigheden en certificeringen.
  • Samenwerking met lokale community's: samenwerken met lokale communinity's om technologische oplossingen te ontwikkelen die de lokale behoeften en uitdagingen aanpakken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om digitale inclusieprojecten of initiatieven gericht op duurzaamheid.
  • Diversiteitsbeleid: implementeren van een inclusief diversiteitsbeleid in het wervingsproces. Streef naar een diverse en inclusieve workforce die verschillende achtergronden en perspectieven vertegenwoordigt.
  • Sociale impactprojecten: starten of ondersteunen van sociale impactprojecten die gebruikmaken van technologie om sociale problemen aan te pakken, zoals gezondheidszorg, onderwijs of milieu. 

Hoe vul je social return niet goed in? 

Social return is bedoeld om sociale doelen te bevorderen door bijvoorbeeld werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je social return niet goed invult, zijn er verschillende valkuilen: 

  • Onvoldoende betrokkenheid: als je als werkgever niet actief betrokken bent bij het programma, kan het moeilijk zijn om de doelstellingen te behalen.  
    Geen passende banen: het aanbieden van banen die niet geschikt zijn voor de doelgroep kan leiden tot mislukking.  
  • Onvoldoende begeleiding: het niet bieden van de nodige ondersteuning en training aan werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt kan ertoe leiden dat ze niet succesvol zijn in hun functie.  
  • Vinkjes: het voldoen aan minimale eisen zonder echte impact te hebben. Het gaat niet alleen om het afvinken van taken, maar om daadwerkelijke positieve effecten op sociale inclusie.  
  • Geen monitoring en evaluatie: zonder het monitoren en evalueren van de voortgang, is het moeilijk om te bepalen of social return effectief wordt ingevuld en waar verbeteringen nodig zijn.  

Het is van cruciaal belang om social return serieus te nemen en proactief te werken aan het behalen van de gestelde doelen om een echte positieve impact te hebben op de gemeenschap. 

Leren van elkaar en uitdagingen samen aangaan 
Social return in een IT-bedrijf gaat over het erkennen van de impact die technologie kan hebben op sociale en economische verandering. Door actief te investeren in mensen en gemeenschappen kunnen IT-bedrijven niet alleen een verschil maken, maar ook een veerkrachtige en inclusieve samenleving bevorderen. Het is een investering in de toekomst, waarbij zowel bedrijven als de samenleving als geheel baat hebben. 

Tegelijkertijd kan het invullen van social returnverplichtingen (wat valt eronder en wat niet?) en rapporteren over Social Return knap lastig zijn. Er is bijvoorbeeld geen landelijk uniform Social Return beleid. Gemeenten ontwikkelen zelf een beleidskader dat aansluit bij de wensen, doelen en ambities van de gemeente. De Rijksoverheid gaat er weer anders mee om. 

Tijdens de rondetafel willen we met elkaar delen wat werkt en waar uitdagingen liggen. Bovendien gaan we kijken hoe een kenniscentrum kan helpen in de uitdagingen die IT-bedrijven aan te pakken hebben. 

Heb je interesse, vragen of ideeën? Laat het weten via karianne.vermaas@u-techcommunity.nl